Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2012 15:08 - Сега след смърта на Нийл Армстронг дискусиите за това дали е имало кацане отново ще се разгорещят
Автор: bolimefara Категория: Новини   
Прочетен: 2293 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Така, нека да разгледаме всички "доказателства", които представят конспираторите.

 



ПОГРЕШНО ТВЪРДЕНИЕ: Още от самото начало програмата има забележка:

Тази програма се занимава с противоречив предмет на размисъл. Теориите, представени тук, са само едно от възможните обяснения за полетите на Аполо. Зрителите са поканени да направят свои собствени заключения според всичката информация, с която разполагат.

ИСТИНАТА: Последното нещо, което искат собствениците на програмата, е да накарат зрителя да вземе правилното решение. Иначе на зрителите щяха да се покажат и плюсовете и минусите на този "противоречив предмет на размисъл". Вместо това по-голяма част от времето във филма се дава на хората, които вярват в лунната конспирация, и само малко на хората, които не вярват. Така че единствената информация, която получавате е тази, която хората от програмата ви дават.

ПОГРЕШНО ТВЪРДЕНИЕ: Шоуто показва, че около 20% от хората не вярват, че сме стъпили на Луната

ИСТИНАТА: Това твърдение е подвеждащо. Анкета от Галъп през 1999 година показва, че точната цифра е около 6%. Сайтът на Галъп ( информацията вече не мога да я намеря ) твърди следното нещо:

Въпреки че ако го вземем това твърдение в буквален смисъл и 6% на практика означава милиони хора, не е трудно да схванем защо много хора се съгласяват с всяко твърдение, което им кажеш.  

Освен това много зависи какво имаш впредвид под "не вярват". Това наистина ли означава, че тези хора са убедени, че хора не стъпвали на Луната или просто предполагат това? Това са две много различни неща. Не само, че програмата не дава категоричен отговор, тя премълчава от къде намира източниците си за тези 20%.

ПОГРЕШНО ТВЪРДЕНИЕ: Програмата говори за филма Кеприкорн 1, който би могъл да ни забавлява, ако не вземем предвид факта, че е базиран на глупава идея за това как НАСА може да изфабрикува експедиция до Марс. Програмата казва, че екранизацията на филма е изключително сходна с видеото на Аполо.

ИСТИНАТА: Съвпадение ли е, че филмът прилича на мисията Аполо или е доказателство за конспирация? Нито едното, нито другото! Филмът е заснет през 1978 година, много време след последното кацане на Луната. Филмът е направен да изглежда като истинското кацане. Това твърдение е меко казано абсурдно и просто показва как продуцентите целят евтина сензация.

ПОГРЕШНО ТВЪРДЕНИЕ: Първото действително твърдение за конспирация е липсата на звезди на снимките, направени от астронавтите на Аполо. Без наличието на атмосфера небето трябва да е черно, така че къде са звездите?

ИСТИНАТА: Звездите са там! Те просто са твърде бледи, за да бъдат видяни!
Това е обикновено първото нещо, за което конспираторите говорят. Това ме изумява, защото в същото време е и най-глупавото твърдение. Много е лесно да се заблудиш: понеже небето на Земята е черно през нощта, ние виждаме звезди. Логично е да виждаме и на лунното черно небе.
Аз ще го кажа в тази част от статията, ще го спомена и по-нататък. Луната не е Земята. Условията там са различни и нашето чувство лесно може да ни подведе.
На Луната няма въздух. На Земята дебелата атмосфера разсейва слънчевите лъчи по цялото небе. Ето защо небето е светло. Без слънчевата светлина небето е черно през нощта. Но на Луната липсата на въздух значи липса на разсейване, значи небето е черно и през деня. Даже когато Слънцето е високо на обяд, ние ще видим звезди.
Но защо те не са на снимките на астронавтите? Опитайте се да си представите, че сте на Луната и искате да направите снимка на партньора, който е дошъл с вас. Слънцето е ниско на хоризонта, понеже всички лунни кацания бяха направени сутринно време. Как ще настроите фотоапарата си? Имайте предвид, че лунният пейзаж е ярко осветен от Слънцето и вашият приятел носи бял скафандър, който добре отразява лъчите. За да направите снимка на бял обект при ярко слънце, вие трябва да настроите времето на експозиция да е кратко.
По този начин вие ще заснемете яркия обект. Но звездите са бледи обекти!!! При кратка експозиция те просто няма време да се отбележат на филма. Ако излезете през нощта и решите да снимате със същите настройки на фотоапарата, с който астронавтите са снимали по време на експедициите, вие също няма да видите звезди на филма след проявяване!
Толкова е просто. Запомнете! Това е първия и най-силен аргумент който конспираторите използват и е най-лесно да го обориш. Техните твърдения стават по-глупави от този момент нататък.

ПОГРЕШНО ТВЪРДЕНИЕ: На снимките направени от спускаемия апарат няма кратер вследствие на горенето на двигателя. Ракета, способна да кацне на Луната, ще изкопае голям кратер.

ИСТИНАТА: Когато някой кара кола и иска да я паркира, с каква скорост ще го направи? Със сто километра в час ли? Разбира се, че не! Вие първо ще намалите скоростта. Астронавтите направиха същото. Те намалиха скоростта, но освен това те намалиха и тягата. Те запалиха ракетата с голяма тяга и използваха малка тяга, за да кацнат на Луната.

ПОГРЕШНО ТВЪРДЕНИЕ: Следващото твърдение засяга лунния прах. Докато спускаемият апарат забавяше скоростта си, ние ясно виждахме прах, отвян от ракетата. Изгорелите газове е трябвало да отвеят всичкия лунен прах, но ние виждаме, че астронавтите оставиха отпечатъци в праха на близкия район. Очевидно когато НАСА излъга за кацането нещо се е объркало.

ИСТИНАТА: Отново странната лунна обстановка е изиграла своя номер. Представете си, че изсипвате чувал с брашно на пода ( деца! питайте родителите си първо! ). Сега наведете се, поемете въздух и издухайте силно. Какво виждате? Брашното отива навсякъде около вас. Забележете също така, че то отива нагоре и настрани във въздуха. Ако духате достатъчно силно, вие ще видите облаци, които отиват доста надалеч от първоначалното място, където сте изсипали брашното.
Това е проблемът, който конспираторите не разбират. Ние сме свикнали с въздуха на Земята и всичко сравняваме от тази гледна точка. Но на Луната няма въздух. Има само прах, издухан от ракетата и той е изключително малко (също така тягата не е толкова голяма, вижте горното твърдение ). Но няма въздух, който да въвлече голяма част от праха и да го разсее, така че останалото количество е оставено непокътнато.
Не мога да устоя и ще го кажа: Някой конспиратор си е заровил главата в прахоляка.

ПОГРЕШНО ТВЪРДЕНИЕ: Следващото доказателство включва снимки. Всичките снимки, които са направили астронавтите показват, че сенките не са черни. Ако Слънцето е единствения източник на светлина на Луната и няма въздух, който да разсее светлината, тогава сенките трябва да са черни.

ИСТИНАТА: Това е едно от любимите ми твърдения. Те сами се затапват като казват: "Слънцето е единствения източник на светлина". То не е! В началото аз си мислех, че Земята е достатъчно ярка, за да запълни сенките, но в последствие осъзнах, че не може да е тя. Земята свети с отразена светлина. Тогава кой според вас e източникът?
Отговор: Самата Луна! Изненада! Лунният прах има едно особено свойство - да отразява светлината в противоположна посока. Така че представете си, че стоите на Луната и обсипвате повърхността й със сноп светлина. Какво ще видите? Едно ярко петно, което вие виждате, но един човек, застанал отстрани, почти няма да го забележи. Светлината се отразява обратно към вас, а не към човека отстрани.
Сега помислете за Слънчевата светлина. Нека Слънцето да е от дясната страна на снимката. То осветява дясната страна на спускаемия апарат, а лявата е в сянка. Само че Слънчевата светлина, която пада зад спускаемия апарат, се отразява обратно към Слънцето. Тази светлина се отразява в посока дясно и нагоре право в неосветената част от спускаемия апарат. С други думи: лунната повърхност е толкова ярка, че осветява лесно сенките на всички вертикални обекти!
Този ефект се нарича хайлигенщайн. Можете да намерите пресни примери за това
ето на този уеб сайт :  Ефектът също така обяснява още едно твърдение на конспираторите: когато астронавтите са заснети в ярък ореол. Вие може да го проверите рано сутрин - мокра трева ще замести идеално лунния пясък. Обърнете се срещу Слънцето и погледнете ръката си: около нея ще има ореол.

ПОГРЕШНО ТВЪРДЕНИЕ: Следващото твърдение отново засяга сенките. Няколко снимки от Луната показват, че обектите имат дълги сенки. Ако Слънцето е единствения източник на Луната, сенките трябва да са успоредни. Но на снимките те не са успоредни, затова НАСА не са изпратили човек на Луната, а са ги заснели в студио.

ИСТИНАТА: Това е интересно твърдение, защото на пръв поглед изглежда да е вярно. Добре, нека предположим, че сенките не са паралелни. Едно от възможните обяснения е, че на Луната има множество източници на светлина. Но ако наистина има множество източници на светлина, къде са множеството сенки? Всеки обект хвърля само по една сянка, така че има само един източник на светлина.
Друго обяснение е, че светлинен източник, разположен близко, ще предизвика същия този ефект. Но далечен източник също може да го предизвика! В този случай Слънцето е единственият източник. Сенките не са успоредни заради перспективата. Запомнете: Вие наблюдавате триизмерен пейзаж, заснет върху двуизмерна снимка. Това води до изкривявания. Когато Слънцето е ниско, сенките са дълги и обектите наистина хвърлят сенки, които не са успоредни ДОРИ И НА ЗЕМЯТА!
Пример за това може да бъде намерен на друг сайт Ако погледнете отгоре, всички сенки на Аполо ще изглеждат успоредни. Вие можете да проверите това сами: застанете през ясен ден когато Слънцето е ниско на хоризонта и сравнете сенките на близки и далечни обекти. Ще забележите непаралелността. Ето това е едно твърдение на конспираторите, което лесно може да оборите сами. Не ме слушайте какво говоря, излезте още сега и опитайте!
Интересно, светлата Земя в небето като втори светлинен източник също може да предизвика сенки, но те ще бъдат много бледи в сравнение с тези, направени от Слънцето. В случая пак има множество сенки, но както при звездите вие няма да сте способни да ги видите. Пак може да поекспериментирате. Излезте по време на пълнолуние и вижте сянката си. Сега влезте в обсега на някоя лампа. Сянката ще изчезне. Или може все още да сте в състояние да я различите, но когато имаме по-ярък обект като Слънцето, тя изобщо няма да се отпечата на фотографиите.

ПОГРЕШНО ТВЪРДЕНИЕ: Програмата има две части, които се занимават с явление, което наричат "идентичен фон". На една снимка те показват спускаем апарат с планина в далечината.  После те показват друга снимка със същата планина, но без спускаем апарат пред нея. Астронавтите не са могли да заснемат планината преди да кацнат и след като спускаемият апарат отлита, той оставя долната си степен на Луната. Така че не може да са направили снимката след кацането. Очевидно планината в далечината е фалшив пейзаж, използван от НАСА, за да заснемат филма.

ИСТИНАТА: Разбира се, че снимките са истински. Както винаги повтаряйте след мен: Луната не е Земята. На Земята далечните обекти са леко неясни заради атмосферата, а нашият мозък използва това за приблизително определяне на разстоянието до него. Само че там, където няма въздух,обектите може да са много надалече и да са с все още ясно очертани форми. Не може човек да твърди със сигурност дали една скала е сто метра настрани, сто метра напред или десет километра отдалечена от мястото на кацане!
Ето за какво става въпрос тук. Спускаемият апарат е близо до астронавтите, може би на разстояние 20 или 30 метра от тях. Планината е на хиляди километри разстояние. За следващата снимка астронавтът се е преместил с няколкостотин метра встрани от спускаемия апарат. Спускаемият апарат не е на снимката, но планината почти изобщо не се е преместила! Ако се вгледате в снимките внимателно, ще забележите и разлика между разположението на скалите и близките обекти, така че снимките не може да са направени на едно и също място. Това е паралакс!
(...)

ПОГРЕШНО ТВЪРДЕНИЕ: Ралф Рене, самопровъзгласил се за физик, твърди, че астронавтите в лунната кабина ще изместят центъра на масата и лунният модул ще е неспособен да се балансира. Те не биха могли да компенсират това и спускаемия апарат следва да се разбие при кацането. Ето защо то е фалшифицирано.

ИСТИНАТА: Рене греши. Очевидно той не знае как да си служи с интернет, защото има сайт, който описва как се поддържа височината по време на спускане и излитане. Той е ето
тук .По време на спускането соплото на двигателя е можело да се премества леко за да компенсира нежелани промени. По време на излитането соплото е фиксирано, но затова е имало серия от малки ракети, които са могли да поддържат спускаемия апарат стабилен. (...)

ПОГРЕШНО ТВЪРДЕНИЕ: Програмата твърди, че при излитането на модула от Лунната повърхност не се вижда пламък от ракетата. Очевидно всяка ракета при горенето трябва да има пламък, така че излитането от Луната е изценирано

ИСТИНАТА: Има много простичко обяснение защо не се е виждал пламък при излитането. Защото горивата, използвани при възвръщаемия апарат, не са продуцирали пламък! Спускаемият апарат използва хидразин и диазотен тетроксид. Тези химикали се самозапалват при контакт и се получава безцветен продукт на химичната реакция. Затова не виждаме и пламък. Ние очакваме да видим пламък, защото сме гледали драмата при изстрелване на ракета от Земята - пламъкът и дима при изстрелването на совалката например, но в случая твърдогоривните ускорители на совалката наистина произвеждат пламък, докато хиперголичният лунен спускаем апарат не го прави.
Ето уеб сайт описващ това . Забележете че това гориво се използва и днес и продължава да има ракети, при които не се вижда пламък или пламъкът e почти незабележим.

(...)

ПОГРЕШНО ТВЪРДЕНИЕ: Когато на филмчетата от ходенето на Луната и от карането на лунохода им се дублира скоростта, изглежда точно, като че ли кацането на Луната е заснето на Земята, а после скоростта на филма е забавена. Сега е ясно как НАСА са фалшифицирали кацането.

ИСТИНАТА: Това е ново двайсет от конспираторите и твърдението наистина е смешно. За мен даже когато се увеличи скоростта на лунните филми, астронавтите не изглеждат като в земни условия. Астронавтите изглеждат странно, не както биха се държали на Земята. Ако движението на астронавтите се подпомагало с въжета, ще допусна че ходенето би могло да бъде симулирано!
Но не и движението на лунохода! Ако гледате клипа, ще забележите праха, изхвърлен от колелетата. Прахът извършва перфектен параболичен полет. Отново казвам - Луната не е Земята. Ако филмът беше заснет на Земята, прахът щеше да се задържи във въздуха. А на клиповете той отново пада на повърхността. Това е прекрасен пример за параболичен полет в условия, където няма въздух. Ако НАСА е изфабрикувала клиповете, това трябва да е станало на място, където няма абсолютно никакъв въздух. Човечеството не разполага с подобна технология дори и днес!

ПОГРЕШНО ТВЪРДЕНИЕ: Когато астронавтите забиват флага в лунната почва той се вее. Един флаг не може да се вее във вакуум.

ИСТИНАТА: Разбира се, че флагът може да се вее във вакуум! На снимката на астронавта и флага астронавтът върти пръчката на знамето, опитвайки се да го задържи изправено. Във вакуум или не въртенето на пръчката ще доведе до "веене" на флага, защото той е закачен за върха й. Първо върхът на пръчката ще се придвижи, а после платът ще последва движението й.
Много конспиратори показват
тази знаменита снимка . Знамето наистина е сгънато, като че ли се вее. Астронавтът не я пипа, как тогава знамето се вее?
Отговорът е: то не се вее. То изглежда така поради начина, по който е разгънато. Знамето се крепи на хоризонтална пръчка, която излиза от върха на вертикалната. При Аполо 11 те не успяха да разгънат пръчката напълно, затова знамето изглежда като че ли се вее. То прилича на перде, което не е достатъчно добре разгънато. При по-късни полети астронавтите нарочно не разгъваха пръчката, защото харесваха как изглежда знамето като веещо се. Иронично, те са си свършили работата си страхотно, понеже са заблудили доста хора.
Това обяснение
идва от сайта на НАСА . Разбира се, тези от вас, които вярват на конспирацията, не приемат информацията от сайтове на НАСА, защото според вас НАСА лъже. Но то наистина обяснява поведението на знамето и ако се поразровите в интернет, никъде няма да намерите клип, в който знамето наистина се вее. И ако това наистина е грешка, причинена от вятъра, мислите ли, че кинооператорите няма да са направили нов кадър, който да я коригира?
И още нещо... ако знамето се вее от вятъра, защо тогава не виждаме лунният прах да бъде отвяван? Твърденията на конспираторите стават все по-слаби и по-слаби.

(...)

ПОГРЕШНО ТВЪРДЕНИЕ: Кръстчета бяха поставени на камерите на астронавтите, за да могат да се измерват по-лесно обектите на снимките. Само че на някои изображения изглежда като че ли обектите са пред кръстчетата, което е невъзможно, ако кръстчетата са вътре в камерата! Затова снимките са изфабрикувани.

ИСТИНАТА: Това твърдение е безкрайно глупаво. Наистина ли конспираторите мислят, че НАСА е нарисувала кръстчета на обектите на сцената? Аз чух един конспиратор който каза, че кръстчетата са поставени по-късно и че НАСА е объркала нещо. Това е глупаво! Защо трябва да бъдат добавени кръстчетата по-късно? Камери с кръстчета се използват от много дълго време и трябва да е било лесно да се пригоди да прави фалшиви снимки без недостатъци. Очевидно конспираторите грешат тук. Добре, а какво се е случило?
Това, което се е случило, ще разберете, когато се вгледате в изображенията по-добре. Феноменът, при който обект настъпва кръстчето и го покрива се случва, когато самия обект е бял. Правили ли сте някога снимка, която е преекспонирана? Белите обекти проникват в други части от филма, правейки ги да изглеждат също бели. Ето какво се е случило - яркият бял обект просто е запълнил черното кръстче. Става въпрос за елементарна фотография в случая.

 

Бележка от Фил Плейт: Аз бях информиран от Дейвид Пърси, фотограф, чийто реплики са включени в програмата на Фокс, че той наистина вярва, че НАСА са изпратили човек на Луната, но в същото време вярва, че има аномалии в изображенията, които поставят под съмнение много аспекти на мисиите. Докато аз се съмнявам, че изобщо става въпрос за някакви аномалии, аз редактирах части от статията, които могат да бъдат възприети като обида от г-н Пърси. Лесно е да изразиш емоциите си, докато пишеш и се извинявам, че допуснах това да се случи.
И отново,
работата на Ян Годард с повече информация за това как кръстчетата могат да излязат зад ярки обекти.

ПОГРЕШНО ТВЪРДЕНИЕ: Интересно твърдение от конспираторите е, че радиацията в поясите на Ван Елън и в дълбокия космос би могла да убие астронавтите. Програмата на Фокс ТВ включва интервю със съветски космонавт, включен в съветската лунна програма, който казва, че тогава наистина са се тревожели за този факт.

ИСТИНАТА: Точните думи на Кейсинг са: "Всяко човешко същество, преминало през пояса Ван Елън, или ще умре незабавно, или ще се разболее тежко в кратък срок"

Това е абсолютна глупост. Поясите на Ван Елън са региони, където земното магнитно поле вкарва слънчеви частички в капан и един незащитен човек наистина ще умре от радиацията АКО ОСТАНЕ ЗА ДОСТАТЪЧНО ДЪЛГО ВРЕМЕ ТАМ. Всъщност космическите кораби преминаха през зоната за около час и това не достатъчно, за да получат летална доза радиация. Освен това металният корпус на кораба блокира радиацията. За детайлно обяснение
посетете страниците на Уилиам Уийтън за това какви дози радиация са получили астронавтите.
Освен това много е лукаво да се допитваш до руските космонавти. Разбира се, те са се притеснявали за радиацията преди човек да отиде в космоса, но тестовете на НАСА показаха, че не само е възможно да оцелееш през поясите на Ван Елън, но също така няма голяма опасност за здравето през този преход!

МНОГО, МНОГО ПОГРЕШНО ТВЪРДЕНИЕ: Кейсинг твърди, че огънят, погубил Чафий, Уайт и Гъс Грисъм, не е инцидент. Грисъм е бил готов да говори пред пресата за лунната конспирация, затова НАСА го погубила. Кейсинг твърди, че НАСА е била готова да убие много хора, които са били готови говорят публично за това.

Това е толкова отвратително твърдение, че едва ли бих могъл да напиша ясен отговор. Кейсинг няма понятие от физика, фотография или даже чувство за такт, но обвинява НАСА, че убива хора. Това е наистина гнусно обвинение.

Глупостите, извадени на бял свят от тази програма, продължават и ако разгледате купищата уеб сайтове, ще прочетете повече неща отколкото човешкия мозък може да запомни. Аз съм чел хиляди твърдения които гласят, че НАСА е излъгала за кацането на Луната и всичките тези твърдения могат да се оборят като погрешни, ако имате достатъчно познания. Аз мисля, че проблемът тук е двузначен: ние сме склонни да искаме да вярваме в конспирационни терии, но конкретно тази теория е опашата лъжа. Освен това "доказателствата" така са формулирани, че ако нямаш познания по астрономия или познания по особеностите на вакуума, те изглеждат логични.
Но всъщност доказателствата на конспираторите са толкова празни и кухи, колкото кух е вакуумът. Аз се изненадвам, че те търсят от мухата слон във всички данни от астронавтите, докато паралелно пропускат очевидното, това, което е пред очите им. Телевизиите, които излъчват тези материали, трябва да се засрамят от себе си.
На края на тази статия ще кажем за още нещо, което конспираторите избягват. Когато Джим Ловъл (два пъти летял в космоса по време на Аполо и е бил командир на Аполо 13) чул за твърденията на Кейсинг, астронавтът го нарекъл перко. Кейсинг, вечният трезвомислец осъдил Ловъл за клевета. Представете си: Кейсинг, човекът, който твърди, че НАСА убива астронавтите си, изведнъж съди Ловъл за клевета! След време съдът мъдро отхвърлил случая и престанал да се занимава с него...

Е, все още има надежда, че нещата ще се оправят...




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. watchtowerman - Приятелю!
27.08.2012 13:26
Похвални са усилията ти. Относно опровержението (или потвърждението) на фактите за ВЕРНОСТТА на КАЦАНЕТО! Виж! Самата НАСА НИТО ВЕДНЪЖ не се ангажира да потвърди ВЕРНОСТТА на КАЦАНЕТО!!! Защо ?!
КАЦАНЕТО се превърна в конспиративен модел - ту го има , ту - не, защото касае по-важния фактор от кацането, а именно, че Луната е на не повече от 200 000 години . А това съсипва еволюционната теория -теорията на Безбожието и Атеизма! Така, вътре в самата НАСА се породи конликт между поддръжниците на теорията за Сътворение и на тези - за еволюционизма. Властта, Правителството зае позиция като защити еволюционистите. На Креционистите в Наса, и не само там, им беше забранено да говорят по темата с доказателствата - Нийл Армстротг, лека му пръст, прие да замълчи и се отдели от обществото, зяащото ву беше много тежко да скрие истината, но колегата му - Олдрин, проговори, защото беше християтин, резвитерианец, и за него вярата в бога е по-силна от заплахита на Властта от лишаване с финансови санкции...
Затова, Битката относно е ли Истнина кацането или не! - се превърне не толкова в политическа диверсия между неуспелия Атеизъм на СССР да изпрати ПРЪВ на Луната КОМУНИСТИЧЕСКИ човек, колкото Битка между Атеизъм и Християнска Вяра относно Сътворението. Отречеш ли верността на КАЦАНЕТО, отричаш ФАКТИТЕ, че Сътворението е РЕАЛНО. Ето защо, и атеистите в НАСА и Управлението на САЩ, както и техните им събратя по Вяра в Москва , а и навсякъде по света, застават и финансират манипулациите да НЯМА ДЕЙСТВЕТЕЛНО КАЦАНЕ.Защото ще трлабва да приемат за ВЕРТИ и ДОКАЗАТЕЛСТВАТА, донесени от това КАЦАНЕ !!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bolimefara
Категория: Новини
Прочетен: 208917
Постинги: 82
Коментари: 78
Гласове: 75
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031