Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2011 20:24 - Десетте най-популярни загадки
Автор: bolimefara Категория: Други   
Прочетен: 1136 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.12.2011 20:34


1. НЛО

image

Има ли разумен живот някъде другаде във Вселената е въпрос, по който са изписани много книги, заснети са много филми и е снимано не едно загадъчно явление, което се приписва на НЛО. Най-върлите привърженици на темата твърдят, че извънземните са сред нас още от Древността и виждат в праисторическитр и древноегипетски рисунки доказателство за тезата си.

2. Черните дупки

image

Тяхното съществуване е напълно доказано, но фактът, че не познаваме устройството и принципите им, дава храна на въображението. На черните дупки също се приписват загадъчни свойства и способности.

3. Кълбовидните мълнии.

image

Засега се знае със сигурност, че кълбовидната мълния епо един или друг начин свързана с електричеството. Всичко останало е загадка, която поражда легенди и псевдонаучни версии.

4. Бермудският триъгълник.

image

На този район са приписвани мистични изчезвания на морски и въздушни съдове. Съществуват различни хипотези, опитващи се да обяснят какво се случва там. Някои са свързани с необичайни климатични явления, други със силни магнитни полета, а трети виждат в това паранормални явления. Не липсват и скептици, които твърдят, че изчезванията в тази част на света не е по-често явление отколкото където и да е другаде.

5.Душата.

image

Ние сме загадка сами за себе си и учени, мислители и религиозни дейци отделят не малко време, за да обяснят най-особеното в човека- неговото съзнание.

6. Ясновидството.

image

Фактът, че хора като Нострадамус и Ванга са предсказали явления далеч в бъдещето, не може да не тормози съзнанието и да не плаши. Специалистите по паранормални явления упорито спорят дали това не е явление, което е в капацитета на всеки, но малцина са го развили, или уникален дар за избрани.

7. Вселената

image

Многомилионни бюджети отиват всяка година в търсене на отговор на въпроса как е устроена вселената и от какви вещества е възникнала. Да си спомним само адронния колайдер...

8. Призраци

image

Те са се превърнали в най-голямата загадка на отвъдното. Никой не може да докаже, че подобно явление съществува, а още повече защо и какви цели преследва.

9. Плазма

image
 

Четвъртото агрегатно състояние на веществата навлезе в индустрията преди някой да може да отговори какво всъщност е това.

10. Възникването на живота на Земята.

image

Всяка теория за нашия произход рано или късно се сблъсква с някакво непреодолимо противоречие. Теорията на Дарвин например не може да обясни защо при някои видове няма еволюция, нито защо маймуните не поумняват.


Тагове:   НЛО,   загадки,   Вселената,   плазма,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bolimefara
Категория: Новини
Прочетен: 209102
Постинги: 82
Коментари: 78
Гласове: 75
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930